Görviks lantbruk

Historia

Görviks Lantbruk är ett mindre jordbruk i norra Jämtland och drivs idag av bröderna Leif och Per Jonsson. Våra föräldrar bytte från mjölkproduktion till grisar 1970 och fortsatte med det till 2008 då vi tog över. Vi bestämde oss för att satsa på den lokala marknaden, och det har vi gjort sen dess. Från början slaktade vi grisarna på ett gårdsslakteri i Strömsund men sedan 2014 slaktas, styckas och förädlas allt kött på gården.


Vår passion

Är att erbjuda kött och charkprodukter av högsta kvalitet från välmående djur. Och att hålla landskapet öppet och levande i den fantastiska bygd vi bor i.

Görviks Gårdskött & Chark är en lokal producent av kött och charkprodukter med specialiteter som korv och lufttorkad skinka. Gården har egen uppfödning av grisar och eget slakteri. Vi satsar på smak, kvalitet och hantverk.

Restaurang

Råvaran

Gris

Allt griskött vi säljer kommer från egna grisar som slaktas och styckas på gården. Därför har vi kontroll över hela kedjan från uppfödning till slakt och förädling. Det betyder inga stressade djur och inga långa transporter.

Lamm

Lamm och får köps från några gårdar i Jämtland som vi har samarbete med. Det kan vi leverera på beställning och då hela djur som styckas efter önskemål.

Älg

Vi köper älg av jaktlag i närområdet som vi flår, hängmörar och styckar.

Chark och förädling

Styckning

Normalstyckning för restaurang och storkök innebär hel sida, karré, urbenad kotlettrad mm. Se produktlistan för standardsortiment, önskas egen styckning eller detalj kontakta oss så fixar vi det.

Chark

Vi sysslar med mathantverk. Bra råvaror, inga onödiga tillsatser och ett bra hantverk är en förutsättning för en bra produkt med mycket smak.

Kontakta: Epost: info@gorvikslantbruk.se

tel: 070-557 39 95